Sök
Världens största haj

Världens största haj

Världens största haj är valhajen. Denna enorma varelse kan bli över 60 fot lång och väga upp till 80 000 pund! Trots sin storlek är valhajen en mild jätte och utgör inget hot mot människor. Dessa fascinerande djur är filtermatare, vilket innebär att de suger upp små plankton och andra organismer genom deras enorma munnar.

Vart hittar man den största hajarten?

Valhajar finns i tropiska och varma vatten över hela världen och är ett populärt mål för turister som vill simma med dem. Dessa milda jättar är tyvärr utrotningshotade på grund av fiske och jakt. Vi måste göra vår del för att skydda dem så att framtida generationer kan njuta av dessa fantastiska varelser.

Vilken är världens näst största haj?

Världens näst största haj är den s.k. baskinghajen. Dessa massiva hajar kan bli över 40 fot långa och väga upp till 9000kilo! Liksom valhajen är baskerhajen en filterätare och utgör inget hot mot människor. De jagas dock fortfarande för sin leverolja, som används i kosmetika och andra produkter.

Världens största haj: valhajen
Är det inte helt otroligt att vissa hajarter kan vara så stora? Det tycker vi på guidar.se iaf.

Var hittar man världens näst största haj?

Basking haj finns i tempererade vatten över hela världen. De ses ofta nära kusten, där de kommer för att äta plankton. Dessa majestätiska varelser är tyvärr utrotningshotade på grund av jakt och fiske.

Vilken är världens tredje största haj?

Världens tredje största haj är tigerhajen. Dessa massiva rovdjur kan bli över sex meter långa och väga upp till 2 000 pund! Tigerhajar är en av de farligaste hajarna för människor, eftersom de är kända för att angripa och till och med äta människor.

Var kan du hitta världens tredje största haj?

Tigerhajar finns i tropiska och varma vatten över hela världen. De ses ofta nära kusten, där de kommer för att äta fisk, sköldpaddor och andra havsdjur. Tyvärr jagas dessa farliga rovdjur ofta av människor, vilketgör att de riskerar att utrotas.

Vilken är världens fjärde största haj?

Världens fjärde största haj är vithajen. Dessa massiva rovdjur kan bli över sex meter långa och väga upp till 5 000 pund! Vithajar är en av de farligaste hajarna för människor, eftersom de har varit kända för att attackera och till och med äta människor.

Var kan du hitta världens fjärde största haj?

Vithajar finns i varma vatten över hela världen. De ses ofta nära kusten, där de kommer för att äta fisk, sköldpaddor och andra havsdjur.

Vilken är världens femte största haj?

Hammarhajen är världens femte största haj. Dessa märkliga rovdjur kan bli över tre meter långa och väga upp till 1 000 pund! Hammarhajar anses inte vara farliga för människor, men de har varit kända för att attackera och äta upp mindre hajar.

Var kan du hitta världens femte största haj?

Hammarhajen finns i tropiska och varma vatten över hela världen. De ses ofta nära kusten, där de äter fisk, sköldpaddor och andra havsdjur.

Så för att summera vilken som är världens största haj

  1. Valhajen (15-20m lång+ och upp till 36000kilo i vikt)
  2. Baskinghajen (8-10m lång+ och upp till 9000kilo i vikt)
  3. Tigerhajen (5-8m lång+ och 500-900 kilo)
  4. Vithajen (6m lång+ och 2200 kilo+)
  5. Hammarhajen (3m lång+ och 450 kilo+)
Ta del av diskussionen

Senaste kommentarer