Sök
Välj bäst låneförmedlare – här listar vi de fyra bästa låneförmedlarna

Välj bäst låneförmedlare – här listar vi de fyra bästa låneförmedlarna

Utbudet är nästan lika stort som efterfrågan när det kommer till låneförmedlare. Att sortera ut och välja vilket företag som är bäst för dina specifika lånebehov kan vara en djungel. Låt oss vara din trygga punkt i lånedjungeln och hjälpa dig komma fram till vilken låneförmedlare som är perfekt för just dig. Oavsett vilken typ lån det gäller är det alltid bra att jämföra och ta reda på fakta om företaget innan du fattar ett beslut. Vi har tagit upp de fyra bästa företagen för lån på den svenska marknaden för att hjälpa dig fatta ett välgrundat beslut när du väljer bäst låneförmedlare för dig.

Zmarta eller Lendo

Först ut av låneförmedlarna är företagen Zmarta och Lendo. Två välkända företag på den svenska lånemarknaden som du garanterat har stött på någon gång tidigare. Låt oss börja med bakgrundsinformation om de två olika låneförmedlarna och vad de erbjuder dig som kund. Det alltid bra att börja läsa på om de olika alternativen som finns tillgängliga och vad de kan erbjuda dig utifrån dina särskilda lånebehov. Det är en bra grundtanke att utgå ifrån när du ska bestämma dig för vilken låneförmedlare du ska välja. För att göra sökandet av den rätta låneförmedlaren enklare för dig kan det vara fördelaktigt att besvara några frågor först. Till exempel underlättar det om du vet varför du behöver ett lån, om du behöver ett privat- eller företagslån och hur stort lån du skulle behöva. När du har det klart för dig, så blir det mycket enklare att välja vilken som är bäst låneförmedlare för just dig.

Välj bäst låneförmedlare

Zmarta

Zmarta lanserades år 2015 och ägs av Zmarta Group som har funnits i Sverige sedan år 1999. Företaget är en fristående jämförelsetjänst som erbjuder olika tjänster inom privatekonomi. De kan bland annat hjälpa dig som kund med bolån, elavtal och försäkringar. Här jämförs hela 32 olika banker och långivare med varandra. Företaget jämför banker som SEB, Ikano Bank, Resurs Bank, Swedbank och många fler välkända banker. Du har möjligheten att låna upp till 600 000 kronor för privatlån. Återbetalningstiden ligger på mellan ett och 20 år. För dig som är intresserad av ett företagslån gör de också jämförelser av företagslån. Där har du möjlighet att låna upp till 5 miljoner kronor. Grundkraven är att du behöver vara minst 18 år gammal och ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor.

Är Lendo bäst låneförmedlare för dig?

Lendo har funnits i Sverige sedan år 2007 och är en de största jämförelsetjänsterna för lån. Företaget har som mål att bidra till en mer transparent lånemarknad. De startades eftersom företaget såg en avsaknad av låneerbjudande från jämförelsesidor baserat på kreditupplysningar på lånemarknaden i Sverige. Hos företaget kan du få ett företagslån på upp till 2 miljoner kronor samt att du kan jämföra lån från 35 olika banker och långivare. För privatlån erbjuder de dig lån på upp till 600 000 kronor. Återbetalningstiden ligger på ett och 20 år. Grundkraven för att kunna få ett lån är att du ska vara minst 18 år gammal och har en årsinkomst på minst 100 000 kronor. Informationen om företaget bör hjälpa dig fatta ett bättre beslut om företaget är bäst låneförmedlare för dig.

Sambla eller Advisa

Nu går vi vidare till de två sista företagen på den här listan i att hjälpa dig hitta vilken som är bäst låneförmedlare för dig och dina lånebehov. Sambla och Advisa är båda två välkända företag på den svenska lånemarknaden och låg i topp på listan över bästa låneförmedlare år 2022. Advisa kom på första plats medans Sambla fick ta den hedervärda andra platsen. Båda företagen ses som favoriter i en omröstning av svenska folket och har bra kundomdömmen hos Trustpilot, där båda företagen fick 4,8 av 5 i omdöme. Ett bra omdöme är alltid positivt och gör att företagen blir mer trovärdiga. Ett bra tips till dig som är ute efter att hitta en bra låneförmedlare, är att läsa både omdömen och villkor hos de olika företagen. I de flesta fall liknar villkoren varandra, men långivarnas utbud och krav kan ibland skilja sig åt på ett sätt som är avgörande för dig som kund.

Sambla

År 2014 lanserades Sambla i Sverige med visionen om att kunna erbjuda sina kunder det bästa banklånet. Företaget vill kunna erbjuda sina kunder ett bra banklån oavsett vart du bor, vem du är eller vad du gör. Idag har företaget kontor i Sverige, Norge, Danmark och Finland. De jämför lån och ränta från 40 olika banker och samarbetar därmed med flest långivare på den här listan. De erbjuder en låg ränta och privatlån på upp till 600 000 kronor. Återbetalningstiden ligger på mellan ett och 20 år. Grundkraven är att du är minst 18 år gammal och har en årsinkomst på 100 800 kr. På deras hemsida skriver företaget att de vill kunna erbjuda dig som kund en trygg och kostnadsfri lånelösning. Tryggheten för dig som kund är mycket viktig och företaget innehar dessutom ett SSL- certifikat. Företaget har idag hjälpt omkring 390 000 kunder med att jämföra olika lån och långivare.

Är Advisa bäst låneförmedlare för dina lånebehov?

År 2011 grundades Advisa med målet att snabbt och enkelt kunna erbjuda sina kunder ett lån. De har hjälpt över 400 000 nöjda kunder. De jämför lån från 36 olika banker. Du har möjligheten att låna upp till 600 000 för privatlån. Återbetalningstiden ligger på mellan ett och 20 år. Du behöver var minst 18 år med en månadsinkomst på minst 10 000 kronor. Företaget erbjuder sina kunder chansen att sköta processen själva eller ta hjälp av deras personal. Nu när du har mer information och kunskap om de olika låneföretagen som finns på den svenska marknaden idag så blir även valet enklare att hitta vilket företag som är bäst låneförmedlare för dig och dina lånebehov.

Ta del av diskussionen

Senaste kommentarer