Sök
5 sätt att spara pengar online

5 sätt att spara pengar online

  1. Använd rabattkoder.
  2. Låt produkterna vila i kundkorgen.
  3. Jämför priser via en jämförelsetjänst.
  4. Prenumerera på nyhetsbrev.
  5. Skapa en budget.

Nedan berättar vi mer om de spartips som precis nämnts i större detalj.

1. Kontrollera om det finns någon rabattkod

När du ska betala för ditt onlineköp är det vanligt att det finns ett fält vid kassa-sidan som heter ”lös in rabattkod” eller liknande. Där kan du som namnet antyder uppge en rabattkod för att således spara i genomsnitt omkring 5 % på ditt köp. 

Rabattkoderna hittar du på sajter såsom Coupino.se, där du helt enkelt söker efter och hittar den butik du vill ha en rabattkod från. 

Att växla in rabattkoden tar inte lång tid alls, vilket vi förtydligar nedan.

2. Lämna kvar produkterna i kundvagnen

Om du låter produkterna vara kvar i kundvagnen och lämnar e-butiken. Alltså låtsas som du inte vill handa. Då väljer många e-butiker att ge dig ett lägre pris genom att skicka ett e-postmeddelande till dig med en rabattkod. E-butikerna vill nämligen undvika ett fenomen som kallas för shopping cart abandonment.

Att söka efter en rabattkod på en rabattsajt innan du betalar är dock en bättre idé, för då slipper du krångla med att fylla en varukorg som du efter det överger. Sen är det inte heller särskilt roligt att behöva vänta på en rabattkod som kanske aldrig kommer.

3. Jämför priser online via en jämförelsetjänst

Vill du hitta den butik som säljer den produkt du är intresserad av till det billigaste priset? Om ja, då är det en bra idé att använda en jämförelsetjänst såsom Prisjakt.se eller Pricerunner.se, Alternativt titta på en bäst-i-test sida.

Värt att tänka på är att du kan sänka priset ytterligare med en rabattkod när du väl hittat den butik som säljer varan till det billigaste priset.

4. Prenumerera på butikens nyhetsbrev

När du prenumererar på det nyhetsbrev som butiken skickar ut, då ökar du dina möjligheter att få rabatter och unika erbjudanden. Men det är samtidigt lite av en ge och ta-situation då det kan vara lite irriterande om butiken skickar ut allt för många nyhetsbrev.

5. Skapa en budget

Du sparar inte bara pengar när du handlar billigare än vanligt. Som mest pengar sparar du faktiskt när du inte handlar någonting alls. Av den anledningen ska du se till att skapa en fast budget där du tydligt specificerar hur mycket du får handla för varje månad.

Om klädbudgeten ligger på exempelvis 1 000 kr, då får du inte överskrida den även om du hittar en massa rabattkoder och erbjudanden på kläder du vill ha.

Ta del av diskussionen

Senaste kommentarer