Sök
Sellerijuice – 8 hälsofördelar du inte vill missa

Sellerijuice – 8 hälsofördelar du inte vill missa

Sellerijuice är en av de mest populära hälsojuicerna, och det finns goda skäl till det. Selleri är fullmatat med näringsämnen som kan bidra till att förbättra din hälsa på flera olika sätt.

Några av de viktigaste hälsofördelarna med sellerijuice är bland annat:

1. Öka viktminskningen

Sellerijuice är ett bra sätt att hjälpa till att öka viktminskningen. Det höga vatteninnehållet i selleri hjälper till att spola ut gifter och överflödigt vatten från kroppen, medan fibrerna hjälper till att hålla dig mätt.

2. Förbättra matsmältningen

Sellerijuice kan också bidra till att förbättra matsmältningen. Näringsämnena i selleri hjälper till att främja en sund matsmältning och kan till och med lindra förstoppning.

Sellerijuice
Sellerijuice – hälsofördelarna du inte vill missa

3. Öka immuniteten

Vitaminerna och mineralerna i sellerijuice kan hjälpa till att stärka ditt immunförsvar, vilket gör det mindre sannolikt att du blir sjuk.

4. Sänka blodtrycket

Sellerijuice kan också bidra till att sänka blodtrycket genom att hjälpa till att slappna av musklerna runt blodkärlen.

5. Minska inflammation

Sellerijuice är också ett naturligt antiinflammatoriskt medel, tack vare antioxidanterna som den innehåller. Detta kan bidra till att minska inflammation i hela kroppen, även i lederna.

6. Förbättra hudens hälsa

Näringsämnena i sellerijuice kan också bidra till att förbättra hudens hälsa genom att minska inflammation och främja kollagenproduktionen.

7. Öka energinivåerna

Sellerijuice är ett utmärkt sätt att naturligt öka energinivåerna. Elektrolyterna i selleri hjälper dig att hålla dig hydrerad, medan näringsämnena hjälper till att stödja en sund ämnesomsättning.

8. Främja avgiftning

Sellerijuice är också ett utmärkt sätt att främja avgiftning genom att hjälpa levern och njurarna att spola ut gifter.

När ska man dricka sellerijuice?

Sellerijuice dricks bäst som första sak på morgonen på tom mage. På andra plats efter ett träningspass. Många har teorier om att man ska dricka det varje dag men av det vi kunnat läsa oss till finns det ingen anledning att dricka sellerijuice varje dag eftersom näringsämnena stannar kvar i systemet ett tag, men att dricka den regelbundet är ändå bra. Den rekommenderade mängden sellerijuice att dricka är 16 ounces (500 ml) per dag.

Typ av selleri för din juice

Om du vill få alla hälsofördelar med sellerijuice , se till att köpa ekologisk selleri som är fri från bekämpningsmedel.

Så hanterar du den

Tvätta sellerin noggrant innan du gör juice av den. Du kan dricka sellerijuice som den är eller tillsätta den i andra juicer eller smoothies.

Summering – för en bättre hälsa!

Selleri är ett utmärkt sätt att förbättra din hälsa på flera olika sätt. Så om du letar efter en hälsosam juice att lägga till i din kost, se till att prova sellerijuice och märk skillnaden!

Ta del av diskussionen

Senaste kommentarer