Sök
Så gör du för att låna pengar genom en låneförmedlare

Så gör du för att låna pengar genom en låneförmedlare

Din guide – Från ansökan till lån

Att ansöka om lån är ett tidskrävande och omfattande arbete för privatpersoner. Som låntagare vill du givetvis ta del av den förmånligaste räntan och hitta det billigaste alternativet. Istället för att själv ansöka och jämföra kan du ta hjälp av låneförmedlare. När du anlitar en låneförmedlare kan det bli enklare för dig att hitta ett passande lån och du kan dessutom samla dina lån på en plats med lägre ränta och totala kostnader. När du valt vilket företag du vill engagera finns det ett antal enkla steg att ta från ansökan till att acceptera det bästa lånet.

  • Välj låneförmedlare
  • Ansökan och kreditupplysning
  • Bankerna mottar låneansökan
  • Du får låneerbjudanden
  • Jämför och signera

Hitta din låneförmedlare

Låneförmedling är en bransch som är i snabb utveckling och många nya aktörer har tagit plats på den svenska marknaden. I och med en växande konkurrens kan det vara utmanade att hitta ett pålitligt och seriöst företag därför väljer de flesta att hålla sig till de mest välkända och största licenserade företagen på marknaden. För att få en bild av specifika förmedlingsföretag kan du kan enkelt jämföra olika låneförmedlare och även läsa recensioner som kan hjälpa dig att fatta ett beslut. Enligt många olika kundomdömen finns det även topplistor av de största och mest engagerade företagen tillgängligt.

Beroende på dina individuella förutsättningar kan du välja en förmedlare som är specialiserad för just dina behov. Ditt lånebehov och vilken typ av lån du vill ta dikterar även vilket företag som kan passa dig bäst. Förmedlingsföretag kan erbjuda olika möjligheter och samarbeten med specifika banker vilket kan påverka ditt val. Det är då upp till dig att avgöra vilket företag du ska skänka ditt förtroende till. Har du betalningsanmärkningar kan du således välja ett företag som är expert inom området och som kan hjälpa dig att hitta det bästa alternativet med tanke på dina unika villkor och önskemål.

Så gör du för att låna pengar genom en låneförmedlare
Hitta din låneförmedlare på rätt sätt!

Dags för en ansökan

När du valt vilket förmedlingsföretag du vill anlita ska du fylla i ditt önskade lånebelopp och avtalad tid. Därefter fyller du i dina personuppgifter och relevant information om din privata ekonomi. Ansökningsprocessen går snabbt och dina uppgifter är skyddade genom att du använder ditt BankID. Denna process är kostnadsfri för dig eftersom låneförmedlaren får betalt av de långivare som de samarbetar med. En av de största fördelarna är att du fyller i en ansökan för samtliga banker vilket är otroligt enkelt och tidsbesparande. Dessutom skiljer inte bankerna på privatpersoner och personer som väljer att gå genom en låneförmedlare.

I samband med din ansökan görs en kreditupplysning. Du kan med en enda kreditupplysning få ett flertal erbjudanden vilket gynnar ditt kreditvärde. Har du fler förfrågningar hos Upplysningscentralen påverkas dina förutsättningar. Många förmedlingsföretag kan kringgå UC med alternativa kreditupplysningsföretag vilket bidrar till ett bättre kreditvärde. När din låneförmedlare granskat din ansökan och gjort en kreditupplysning skickas dokumentationen till de banker förmedlaren samarbetar med. Därefter skickar bankerna sina erbjudanden. Nu kan du analysera och välja det mest förmånliga lånet. När du accepterat ett lån skickar banken lånehandlingarna till dig som du oftast kan acceptera direkt med hjälp av ditt BankID.

Fördelarna med låneförmedlare

De största fördelarna med att anlita låneförmedlare är att du genom en ansökan kan få många olika erbjudanden att välja mellan. På så sätt sparar du både tid och pengar i form av ditt kreditvärde och de slutgiltiga villkoren för ditt lån. Du når enkelt 20 – 40 olika banker med din ansökan. Du kan dessutom samla dina lån på en plats och på så sätt få en bra överblick över din ekonomi. Slå ihop dyra lån och krediter till ett större lån för att på så sätt spara pengar. Ta del av de bästa villkoren genom en låneförmedlare.

Ta del av diskussionen

Senaste kommentarer