Sök
3 anledningar till att göra en hemmagjord ansiktsmask redan idag

3 anledningar till att göra en hemmagjord ansiktsmask redan idag

Det finns många bra fördelar med en hemmagjord ansiktsmask. Först och främst kommer du att använda sådant du förhoppningsvis redan har hemma. Det är lätt att hitta olika gratisrecept på ansiktsmask, vilket är bra för din ekonomi. Eftersom du gör ansiktsmasken själv kommer du att veta exakt vad innehållet i ansiktsmasken är – säg hej då till konstiga ingredienser. Du använder det du redan har hemma, och sparar alltså både pengar och tid då du inte behöver gå till en affär.

1. Gör din egen ansiktsmask med det du har hemma

När du gör en hemmagjord ansiktsmask kommer du att använda sådant du förhoppningsvis redan har hemma. Du behöver alltså inte gå till någon affär för skönhetsprodukter eller beställa hem något från nätet. Vanliga ingredienser i ansiktsmasker är havregryn och vetekli, honung, ägg, jordgubb, banan, gurka och citron. Helt vanliga livsmedel som du redan har i kylskåpet, frysen eller skafferiet. Det är bara att sätta igång att blanda ingredienser när du känner att du vill ha en avkopplande stund och göra något snällt för din hud. Genom att använda mat och produkter som du redan har köpt kommer du också att spara tid och pengar, något du kan läsa mer om i det här inlägget.

Så här gör du ett hemmaspa

Bestäm dig först vad du vill att din ansiktsmask ska behandla. Ta fram de ingredienser du behöver, och en skål att blanda dem i. Se till att du får vara i lugn och ro, sätt på musik du tycker om. Varför inte passa på att tappa upp ett skönt fotbad samtidigt, och servera dig lite frukt och te? Allt detta kan ge en skön känsla av att lämna vardagen för en liten stund.

hemmagjord ansiktsmask

En hemmagjord ansiktsmask behöver inte kosta pengar

Att göra en hemmagjord ansiktsmask är både enkelt och populärt. Du kommer alltså inte ha några problem med att hitta recept som passar dina behov. Bloggare, influencers och olika tidningar är några som regelbundet brukar lägga ut gratisrecept på olika hemmagjorda skönhetsprodukter – däribland ansiktsmasker. Genom att söka på nätet kan du därför få många bra idéer och mycket information. På sociala medier går det ofta att samla länkar och bilder. Gör det så att du inte glömmer bort recepten.

2. Att göra en egen ansiktsmask är billigt och bekvämt

När du gör en hemmagjord ansiktsmask har du som sagt ofta redan ingredienserna hemma. Om du trots det behöver göra ett inköp i matbutik kommer det inte att röra sig om några större summor. Det innebär att du inte behöver ruinera dig för att kunna göra en nyttig och härlig skönhetsbehandling. Du kommer inte heller att behöva gå någonstans för att göra behandlingen, vilket gör det enkelt för dig att njuta av en ansiktsbehandling precis när du själv har lust. Det är bara för dig att luta dig tillbaka i soffan och låta ansiktsmasken verka samtidigt som du gör något annat som du tycker om. Låter inte det som en bra deal?

3. En hemmagjord ansiktsmask innehåller inga okända ingredienser

När du läser innehållsförteckningen på olika skönhetsprodukter kan det vara svårt att förstå vad de faktiskt innehåller. Att istället göra sin egen ansiktsmask hemma ger full insyn i alla ingredienser. Det betyder att du kommer att veta exakt vad du använder på din hud. Om du har känslig hy eller en allergi av något slag kommer det att kännas tryggt att kunna bestämma själv vad som ska ingå i ansiktsmasken. Dessutom är det trevligt att veta att du använder sådant som är nyttigt för din hud, men som också helt ofarligt att äta. Antagligen skulle du inte vilja smaka på ansiktsmasken du köper i affären, men chansen är större att du blir sugen på den hemmagjorda.

Känner du någon annan som vill göra en hemmagjord ansiktsmask?

Förhoppningsvis har du nu fått inspiration att göra en hemmagjord ansiktsmask. Det är lätt och roligt, allt du behöver finns redan hemma i skafferiet eller kylskåpet. Många gånger innehåller ansiktsmasken frukter och bär som är lika goda att äta som att behandla ansiktet med. Genom att göra en egen ansiktsmask kan du verkligen njuta av hudvård precis när det passar dig bäst. Dela gärna om du tror att någon annan skulle vilja veta varför den ska göra sin egen ansiktsmask.

Ta del av diskussionen

Senaste kommentarer