Sök
Borsta tänderna på rätt sätt

Borsta tänderna på rätt sätt

När det gäller tandborstning finns det ett rätt och ett fel sätt att göra det på. Om du inte är säker på hur du borstar tänderna på rätt sätt är den här guiden för dig.

Val av tandborste

Det första steget är att välja rätt tandborste. Det finns många olika typer av tandborstar på marknaden, så det är viktigt att välja en som är bekväm för dig att använda och som når alla dina tänder. Du kanske också vill överväga att använda en elektrisk tandborste, eftersom de kan vara effektivare när det gäller att avlägsna plack och bakterier från dina tänder.

Tandkräm – också viktigt

När du har valt rätt tandborste är nästa steg att välja rätt tandkräm. Det finns många olika typer av tandkrämer tillgängligadet är därför viktigt att välja ett som innehåller fluor. Fluorid hjälper till att skydda dina tänder mot hål och andra tandproblem.

Borsta tänderna på rätt sätt
Att tänka på när du ska borsta tänderna!

Metod vid borstning av tänderna

När du är redo att börja borsta tänderna ska du se till att använda cirkulära rörelser och ett mjukt tryck. Se till att borsta framsidan, baksidan och toppen av varje tand. Glöm inte att borsta tungan också!

Sist men inte minst..

Det är viktigt att borsta tänderna minst två gånger om dagen för optimal tandhälsa. Den bästa tiden att borsta tänderna är på kvällen innan du går och lägger dig, eftersom det hjälper till att avlägsna plack och bakterier som har byggts upp under dagen. Efter det följer borstningen efter frukost.

Om du följer dessa tips är du på god väg att borsta tänderna på rätt sätt!

Ta del av diskussionen

Senaste kommentarer