Sök
Betting online – Kom igång och betta på mindre än 5 minuter.

Betting online – Kom igång och betta på mindre än 5 minuter.

Betting är så mycket mer än utgången av en sportmatch, det går faktiskt att betta på nästan allt. Vi kommer här att förklara vad vi menar med det, vad betting är och hur det fungerar. Du får även en förklaring till hur du går tillväga för att börja betta och några saker som kan vara bra att tänka på. Vi kommer även att ta upp vad ett odds är och vad som är skillnaden mellan höga och låga odds samt fasta och flytande. Läs vidare för att lära dig mer!

Vad är online betting?

Att betta på något online är kortfattat att satsa pengar på utgången av en händelse. Det vanligaste är att slå vad om hur exempelvis en fotbollsmatch eller annan sport kommer att sluta. Förutom att betta på vilket lag som vinner kan du även satsa pengar på hur många mål respektive lag gör, om någon får rött kort eller om matchen slutar med straffar. Betting online kan dock handla om nästan vad som helst, vad nästa barn i kungafamiljen ska heta eller vem som kommer att vinna Eurovision song contest. Det går även att betta på saker som musik och politik. Du kan satsa pengar på vem som blir nästa president i USA eller hur Sveriges regering kommet att se ut efter nästa val. Inför högtider gillar vi i Sverige att betta om vädret. Om det regnar på midsommar eller om vi får en vit jul är två klassiska exempel.

Betting online
Visste du att betting på nätet blir allt mer vanligt även under 2022?

Betta på sport

Att betta på sport är det absolut vanligaste och populäraste alternativet. Även om fotbollen dominerar så satsar många även pengar på exempelvis hockey och trav. Förutom att satsa på vilket lag som vinner kan du även betta på många olika saker under matchens gång. Det kan handla om vilken spelare som gör det första målet, om en häst kommer att börja galoppera på travbanan eller vilket lag som kommer att ha flest målchanser. Det är inte bara stora sporter som lockar till sig betting, du kan faktiskt betta på nästan vilken sport som helst. Pilkastning, curling eller e-sport går bra det med.

Betting online bonusar

När det gäller bonusar och betting online så fungerar det som vilken välkomstbonus som helst. Efter att ha valt vilken bettingsida du vill betta på så registrerar du dig och får någon form av välkomstbonus. Oftast handlar det om att du får en bonus när du gör din första insättning. Om du har erfarenhet av att spela på online casinon kommer du att märka att det fungerar på samma sätt. Det är dock bara nya spelare som blir erbjudna en välkomstbonus. Det betyder att du inte kan få mer än en bonus per sida som du är registrerad på.

Vad är då odds online?

Det är svårt att prata om betting online utan att nämna odds. Ett odds blir bestämt utefter sannolikheten att en viss sak ska hända på en specifik match på en spelsida. Odds anges vanligtvis som exempelvis 5:1, vilket betyder att du får tillbaka 5 kronor per satsad krona. Du kanske har hört att det i olika betting sammanhang pratas om låga och höga odds. Låga odds innebär att det är stor sannolikhet att en viss sak ska hända och ger därför inte lika mycket i vinst. Höga odds betyder att det är högre vinst men inte lika troligt att en viss sak kommer att ske. Sedan finns det fasta och flytande odds. Fasta odds är förutbestämda och kommer inte att ändras, vare sig innan matchen eller när den pågår. Flytande odds däremot kan ändras beroende på hur många som satsar på ett visst alternativ. Det innebär att oddsen kan ändras efter att du lagt ditt bett.

Komma igång med betting online

Att komma igång med betting online är både enkelt och snabbt, speciellt om du väljer en sida med svensk licens. Har sidan svensk licens så kan du registrera dig med ditt BankID, vilket betyder att du slipper krångliga registreringsprocesser. Du väljer vilken sida du vill betta på, verifierar din identitet med ditt BankID och sedan är det bara att sätta igång. Det tar inte ens fem minuter. En annan fördel med att välja en sida med svensk licens är att dina eventuella vinster kan bli utbetalda inom några minuter. Om du är nybörjare så kan du börja med att betta på något du har lite förkunskap inom för att öka dina vinstchanser. Det kan exempelvis vara svårt att betta på vilket lag som kommer att vinna allsvenskan om du inte är fotbollsintresserad. Det ska vara kul att betta!

Sammanfattning av betting online

Sport dominerar inom betting online och speciellt fotboll, ishockey och trav. Det går att betta både på hur matchen kommer att sluta men även saker som kan ske under matchens gång. Förutom sport kan du betta på många olika saker såsom politik, musik och olika tävlingar. I Sverige gillar vi att betta om vädret, ett klassiskt exempel är om det kommer att snöa på julafton. Det är enkelt och smidigt att komma igång med betting, du kan verifiera din identitet med ditt BankID och börja betta med en gång. Om du gillar våran text så får du gärna dela den med andra.

Ta del av diskussionen

Senaste kommentarer