Sök
Bäst filt för barn – fem sätt att hitta rätt!

Bäst filt för barn – fem sätt att hitta rätt!

Våra barn betyder så mycket för oss och därför är vi också måna om barnets alla behov. Därför vill ge vårt barn den bästa filten som vi kan finna. Filten vi hittat är en filt som uppfyller våra krav, vilket gör den till den bästa filten. Vill du veta mer, läs vidare.

En ekologisk filt

När du ska ta reda på vilken filt som är bäst filt för barn bör du börja med materialet och dess tillverkning. Materialet ska vara naturligt och ekologiskt, och tillverkningen ska gå till på ett tryggt sätt. Material som polyester, polyamid och akryl, ser vi helst inte som ett bra alternativ för våra filtar när vi ser till barnets bästa. Vi rekommenderar att filten till ditt barn istället ska vara gjort av ett ekologiskt naturmaterial. Exempelvis bomull eller olika typer av ull, bambu, lin, och silke är material som är bäst lämpade att ha nära huden.

Välj en mjuk filt

Materialet du väljer bör också vara mjukt och behagligt mot barnets hud. Bomull, bambu eller merinoull mycket bra exempel på mjuka material. Filt av ull eller päls är varmt och mysigt om ni ska vara ute, men kan vara stickigt och irritera barnets känsliga hud. Då kan du lägga ett mellanlager med en tunnare bomullsfilt. Muslinfiltar, i bomull och/eller bambu, är bättre i varmare miljöer.

Bäst filt för barn - fem sätt att hitta rätt!
En bra babyfilt skadar inte – guidar.se!

En filt i rätt storlek, är bäst filt för barn

Förutom materialets tillverkning, känsla och värme är det även viktigt att bäst filt för barn har rätt storlek. Den får inte vara så liten att din bebis knappt blir täckt av den, men inte heller så stor att tyget bara tar upp plats och är i vägen. Det är extra viktigt när filten ska ligga i en vagn eller en portabel bilbarnstol.

Barnfilten ska vara fin

Söta färger, mönster och särskilda motiv kan både vara intressanta och bäst filt för barn, då det kan aktivera barnets hjärnkapacitet. Det är dessutom en utmärkt distraktion eller aktivitet för barnet att underhålla sig med. Många barn kan ha nytta av det under svåra läggningar eller långa promenader. Dessutom blir det en riktigt mysig stund med barnet inlindad i sin fina filt när ni till exempel gosar i sängen. För du har säkert precis som de flesta föräldrar världen över, drömt om den dagen när ditt barn ligger instoppad under en fin filt och sussar sött.

En prisvärd filt

När du söker en fin och bra filt för ditt barn, så måste du också ha priset i åtanke. Du kan hitta filtar som har alla fördelarna, utan att du ska behöver spendera orimliga summor. Dock bör filten inte vara alltför billig då det ofta går hand i hand med dålig kvalitet. Då kan det i sin tur innebära att du offrar aspekterna vi nämnde ovan. I längden är det dyrare att köpa billigt, eftersom ett sämre material lättare slits ut. Vi rekommenderar dig därför att välja en bra filt, som ger alla fördelarna men som också har ett överkomligt pris.

Bäst filt för barn – sammanfattning

När du ska välja bäst filt för barn är det känslan, materialet, storleken, utseendet och priset du ska ha i åtanke för att kunna göra ett bra val. Med hjälp av punkterna vi nämnt ovan kommer du att hitta den bästa filten för ditt barn. Gillade du tipsen får du väldigt gärna dela inlägget för att ge fler föräldrar möjligheten att hitta den bästa filten.

Ta del av diskussionen

Senaste kommentarer